nectarine-1074997_1920De markt was gisteren vol suikermais, mooie zomergroenten en ook nog NECTARINES!
Dus…Pluk de dag en pluk ook de laatste zomervruchten!

Lees hieronder 3 van de 6 recepten van de Food & Yoga workshop van september.
De nectarines uit de oven zijn echt verrukkelijk: scroll snel naar beneden!

Wil je alle recepten weten en proeven: 26 oktober Food & Yoga Workshop in Haarlem.

 

Maiskolven met mediterrane marinade voor 4 personen

4 suikermaiskolven – 1 bosje koriander – 1 el kappertjes – 1 limoen – 1 rode peper – 3 augurkjes -1 kopje EVO  – 4 el geraspte geitenkaas.

Kook de maiskolven 10 minuten in water en grill ze vervolgens nog 5 minuten.
Maal de koriander, de kappertjes, de limoenpulp in stukken gesneden ( zonder schil en zonder pitten).
Voeg toe EVO, rode peper en wat water zodat je met de staafmixer een dikke emulsie ervan kunt krijgen. Serveer de maiskolven warm met saus en kaas erop.

Tip:
Met gekookte eieren en een groene salade heb je een vegetarisch diner, gezond en snel klaar.

 

Glutenvrije pasta met gerookte tofu saus ( voor 6 personen)

500g maispasta penne – 2 el evo – 150 g gerookte tofu – 3 sjalotjes – 1 teentje knoflook – 1 rode peper – 800 g gepelde tomaten – ½ glas droge witte wijn -1 bosje basilicum – zout – peper – kurkuma.

Breng in een extra grote pan water aan de kook. Maispasta heeft het zeker nodig om al dente te blijven.
Doe 1 el EVO , 1 tl kurkuma, zout en peper in het water.|
Verkruimel de tofu en laat deze marineren met fijngesneden knoflook, 1 van de 3 sjalotjes en 1 el olie.
Laat in een pan de resterende sjalotjes en de rode peper in 1 el evo fruiten.
Doe er de tofu bij, zorg dat het niet op de bodem blijft plakken en giet na een paar minuten de wijn erbij.
Pureer de gepelde tomaten, terwijl de wijn verdampt. Liever zelf pureren dan kant en klaar gepureerde tomaten, omdat bij de laatste vaak extra ingrediënten worden toegevoegd.
Mix de gepureerde tomaten met de tofu mix in de pan en laat het geheel minimaal 30 minuten door pruttelen.
Kook vervolgens de pasta al dente en mix deze met de saus.
Versier met blaadjes basilicum en breng eventueel op smaak met geraspte pecorino of parmigiano   (of een mix ervan).

Tip:
Voor een “amatriciana style”  saus verkruimel niet  de tofu maar snij die in dunne reepjes die je iets langer kunt laten bakken.

 

Gegrilde gele perziken & blauwe druiven

800 g perziken- 400 g blauwe druiven -3 takjes rozemarijn– 50 g walnoten -1 citroen – zwarte peper.

Snij elke perzik in 8 deeltjes en elke druif door de helft. Laat de stukken fruit in citroensap met peper marineren gedurende 30 minuten.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Laat de fruitmarinade 10 minuten koken, haal deze uit de oven en mix het geheel zodat het fruitsap goed verdeeld is. Laat je gerecht nog 5 minuten koken en 5 minuten grillen.
Serveer met ijs, kwark, yoghurt ofzo……!

Tip:
Je kunt het gekookte fruit een paar dagen in de koelkast bewaren.