soepRecept: Kikkererwtensoep en quinoa crème met topping van rode paprika

Laat de kikkererwten in drie keer hun hoeveelheid water minstens 12 uur (in de koelkast) weken, spoel ze goed af om schuim te verwijderen en dan pas kook ze in ruim water met een tak rozemarijn en 1 teentje knoflook. De inspiratie komt uit Toscane, dus zoals vele andere Toscaanse recepten beginnen we met het snijden van 3/4 de ui, wortel, knoflook en bleekselderij, maar we doen ook kurkuma erbij; vervolgens gaan we dit flink aanzetten in een pan met een goede scheut extravergine olijfolie.

Als deze groente mooi gefruit is, dan de kikkererwten, water, 2 lepels kappertjes en 1 tak rozemarijn toevoegen. Haal na een kwartier de rozemarijn takje uit de soep en laat dit rustig pruttelen. Spoel de quinoa in een zeef zeer goed en kook die in circa 3 keer zoveel beginnend koud water voor 12-15 minuten.
Doe de paprika’s, ¼ ui in stukjes gesneden, 3 cm verse gember geschild en fijngesneden, 1 tak rozemarijn en de tomatenblik met extravergine in een pannetje met deksel  en laat die minder dan circa 10’ koken.
Haal de rozemarijn eruit en pureer het geheel om er een gladde saus van te maken. Als de kikkererwten gaar zijn pureer deze ook en voeg vervolgens de quinoa toe.
Maak een dressing met de rozemarijnblaadjes van je laatste tak, het schil van een citroen, ½ lepel kappertjes, peper en extravergine.

Serveer je soep warm met als topping je rode paprika saus en brengt je gerecht tot smaak met circa 1 lepel dressing per portie. Maakt het mooier met een takje rozemarijn of een stengel rode paprika.

BENODIGHEDEN VOOR EEN FLINKE PAN: 500 kikkererwten rode 1 ui 2 wortels 1 stengel bleekselderij 2 teentjes knoflook- 3 takjes rozemarijn- 1 tomatenblik van 400gram 3 rode paprika’s 1 citroen 2 1/2 lepels kappertjes peper gember 1 lepel kurkuma 300gr quinoa