IMG_4867Heb jij ook zin in zon, strand, zee en een mooie gekleurde tint op je lijf?
Wil jij ook dat die stralende vakantie energie in je blijft tot ver in de herfst? Lees hieronder, hoe je  aan tafel op een plezierige manier goed voor een langdurige gezondheid en schoonheid kunt zorgen.

Begin met van jezelf houden en jezelf verwennen!

Activeer je innerlijke smile en je sensualiteit met deze…

Diepvries Chocoreep: 3 pakjes Santen(Kokoscréme) –  3el raw puur cacao poeder – 2el maca poeder – 100g noten – 20g kokosrasp – 100g gedroogde fruit – 1el kokosbloesem zuiker – 1/2 rode peper – 20 verse munt blaadjes.

 

 

– Laat de santen in een pan au bain-marie smelten
-Voeg de raw puur cacao en de maca poeder toe.
-Terwijl je roert, zodat de massa glad en homogeen blijft, doe je de noten, kokosrasp, gedroogde fruit en suiker er ook bij.
-Versnipper nu in het geheel 10 munt blaadjes en de rode peper.
-Leg de resterende 10 munt blaadjes op een silicone ovenschaal (diameter 25 cm) en verspreid vervolgens de chocolademassa erop.
-Laat het geheel gedurende 1/2 uur in de diepvries afkoelen.
– Haal de chocolade taart uit de diepvries en laat hem 5 minuten ontdooien voordat je er reepjes van maakt.
– Zet de reepjes, die je binnen de volgende 48 uur niet gaat eten, terug in de diepvries.
– Bewaar je voorraadje in het koelste deel van de ijskast en geniet af en toe van een bijzonder verwenmoment.

Goed Nieuws nr.1!
Pure Chocolade:Het mineraal magnesium verhoogt je weerstand tegen stress en geestelijke vermoeidheid. Het is bewezen dat een reep van 50 gram per dag daadwerkelijk goed is voor de bloeddoorstroming en het hart. De flavonoïden (ook te vinden in bosbessen, thee, rode wijn…) zorgen voor een lager bloed-cholesterol gehalte.
Maca: is een knolgewas uit Peru rijk aan mineralen, aminozuren en vetzuren. Als adaptogeen zorgt maca voor balans in je lichaam en geest. Maca geeft je meer energie als je jezelf futloos voelt, meer ontspanning als je jezelf angstig of gestrest voelt en prikkelt je seksualiteit op een natuurlijke wijze.

 

Maak je hart blij met deze…

Red Smoothy:  1/2 rode biet –  1 snij  watermeloen – 1/2 glas afgekoelde hibiscus&kaneel kruidenthee – 20gr cranberry’s – 6 blaadjes verse munt.

– maak een kruidenthee van hibiscus en ceylon kaneel, laat hem afkoelen en bewaar deze gezonde drank in je koelkast ook als vervanger van een rosé wijn!
– verschoon de rode biet en watermeloen en snij deze in kleine blokjes.
-mix de rode biet, watermeloen en munt met een 1/2 glas kruidenthee en cranberry’s
-geniet van de verfrissende en licht zoete smoothy in combinatie met een chocoreep  voor een energetisch tussendoortje of een lichte lunch.

Goed Nieuws nr.2!
Munt: in de Griekse mythologie wist de Nimph Munt zelfs een God te beminnen. De verse munt blaadjes  blijven nog steeds goddelijk: in je smoothy, kruidenthee en soep. Ook in je voetbadje en intieme verzorging heeft deze plant een verkoelend effect en zorgt voor een goede bloedcirculatie.
Rode Bieten: één glas bietensap per dag houdt je bloeddruk laag en je hart gezond. De nitraten van deze knollen worden snel in je mond in nitrieten omgezet en vervolgens gaat je maag er stikstofmonoxide van maken. Deze stof zorgt er voor dat je kleine bloedvaten mooi open blijven voor een optimale bloedcirculatie van je hoofd tot in je tenen.
Watermeloen: helpt je hart door je LLD cholesterol (maar ook eventueel overgewicht) te reduceren. Citrulline is een aminozuur dat je vaten op natuurlijke wijze verwijdt en je bloedstroom beter laat lopen.

 

Gun je jezelf nog meer verwenmomenten en een gezondere en bewustere lifestyle?
Boek NU de Reis Toscane aan Zee van 1 tot 6 oktober.
Het is geen yoga,- kook,- paarden,- cultuur,- vitaliteits,- of inspiratie-reis…Het is het allemaal!!
Ga mee en laad jezelf met plezier op in een prachtige omgeving op maar twee uur vliegen van Amsterdam. En keer vol positieve energie terug naar huis!

Goed Nieuws nr.3!
Houd van jezelf, Soleluna houdt van jou: Bij het boeken van een reis krijg je deze workshop cadeau!