aquarium-53983_1920

Wat zijn eigenlijk de geheime ingrediënten van zo een recept?

Mijn herinneringen aan de mooie kusten van Ierland zo rijk aan deze voedzame algen.
Mijn Romeinse hart dat altijd harder gaat kloppen vóór een bord pasta alla carbonara.
Mijn passie voor culinaire tradities en fusion recepten.
Mijn vluchttickets voor Japan in mijn zak en mijn hoofd al daar voor een plezierige seminar in april 2016!

Want koken doe je niet alleen met je handen en met mooie ingrediënten…
Wat zijn jouw geheime ingrediënten? Wat is jouw verhaal?
Deel dit met me als je wilt..en wie weet nodig ik je uit bij me thuis om samen te koken voor een van mijn volgende workshops.

Algen Pasta alla Carbonara met gerookte tofu: 100g sea pasta – (50g spaghetti of tagliatelle) – 180g gerookte tofu – 1 teentje knoflook – 100 g geraspte pecorinokaas – 100g parmigiano kaas –  2 eieren – 1 bosje peterselie – EVO, zout, peper en kurkuma zoveel als nodig.

  • Breng in een grote pan ruim water aan het koken met daarbij zout, peper, kurkuma en 1el EVO.
  • Verkruimel de tofu en laat deze marineren in fijn gesneden peterselie, knoflook, EVO, zout, kurkuma en peper.
  • Klop de eieren samen met pecorino en parmigiano.
  • Bak in een grote pan met een mooie laag EVO de gemarineerde tofu terwijl je de sea pasta kookt.
  • Is dit je eerste ervaring met sea pasta? Kook dan ook apart 50g gewone spaghetti of tagliatelle.
  • Giet de pasta beetgaar af en doe deze, nog licht vochtig, in de pan met de gebakken tofu.
  • Voeg de mix van eieren en kazen toe.
  • Serveer direct met wat blaadjes peterselie en nog wat zwarte peper on de top.

Wist je dat …
Algen zeer rijk aan vezels, minarelen en omega 3 zijn? Natuurlijk wist je dat!  Maar dat je er ook pasta van kon maken? Mijn favoriet is de Himanthalia Elongata, die veel op pasta lijkt en een van de hoogste gehaltes aan vitamine C en jodium bevat. Als je de algen kookt verlies je wel veel vitC,  maar een flinke bos verse peterselie compenseert dit!

Je kunt trouwens de algen ook langzaam laten wellen in warm water en mengen met stukjes avocado, cherrytomaten , taggiasche olijven,  extravergine olijfolie, chilipeper, zout, peper en basilicum voor een verrukkelijke zeesalade!