corn-63061_1280HOU DE ENERGIE VAN DE ZOMER VAST EN LAAT HET BESTE VAN JE BIOLOGISCHE IK NAAR BUITEN KOMEN!

Tijdens de vakantie komen we vaak eindelijk tot diepe ontspanning. De kunst is om dat gevoel van balans vast te houden, ook in de maanden daarna. Als je nu goed begint, zullen ook de komende seizoenen in het teken van gezondheid en ontspanning staan.

Daarom willen wij jullie vanavond inspireren met voeding die je echt goed doet, yoga die je in contact met jezelf houdt en biologische kennis die je ook wetenschappelijk bevestiging geeft over alle positieve aspecten van de plezierige ervaring van vanavond.

We sluiten officieel de zomer af en we gaan de herfst in met gezond eten en bewegen en we doen dat ook door bewuster te worden over hoe onze genen zich manifesteren.

Maar wat zijn eigenlijk die genen?

De genen, die we van onze ouders krijgen, zijn een rij van nucleotiden die een eiwit kunnen vormen. Dit eiwit heeft specifieke functies in ons lichaam.

Wat bepalen eigenlijk die genen?

Veel! Die genen bepalen hoe we eruit zien, maar ook hoe wij functioneren.

Kunnen we iets doen om onze genen te veranderen?

Nee! Dat niet…maar hoewel we niet onze DNA code kunnen veranderen, kunnen we wel invloed hebben op hoe onze genen zich MANIFESTEREN.

 

Tip nr.1: Kies voor gezond eten en je genen zullen je beter laten functioneren!

Chemie beïnvloedt de manier waarop genen zich manifesteren. Wat we eten en de nutriënten die erin zitten, zijn gewoon een vorm van tastbare chemie.

Elk ingrediënt dat uit de natuur komt is een samenstelling van chemische verbindingen. Voedingsmiddelen reageren daarom op chemische wijze met het stuk natuur dat je heel goed kent: je lichaam!

Door gezond te eten zorg je direct of indirect dat je genen, door chemische interacties, je lichaam beter laten functioneren.

Vit A en Vit D, vetzuren en zink beïnvloeden direct de DNA expressie. Vele andere nutriënten hebben een indirect effect op je DNA. Maak het verschil in je mond tot diep in je genen, eet gezond!

Tip nr.2: Laat je niet gek maken door stress situaties en bepaal zelf welke hormonen je aanmaakt!

Je genen manifesteren zich anders als je gespannen bent dan als je ontspannen bent. Als je ontspannen bent maak je andere eiwitten aan dan als je in de stress blijft hangen. Ook biologisch gezien, is het aanleren van ontspanningsmethodes een manier om te beïnvloeden welke eiwitten je in je lichaam aanmaakt. Je lichaam kan in je dagelijks leven stresshormonen of ontspanningshormonen produceren. Stresshormonen, zeker bij chronische stress, spelen een rol in hoe je genen zich manifesteren en hoe je specifieke eiwitten aanmaakt.
Laat je genen de juiste weg nemen: Kies voor ontspanning in je ziel tot diep in je genen!

Zoek je inspiratie voor tastbare en lekkere chemie, rijk aan vit A en D, vetzuren en zink?
Lees in het blogbericht hierboven drie van de recepten van onze laatste workshop:

  • Glutenvrij pasta met gerookte tofu
  • Maiskolven met mediterrane dressing
  • Dessert van nectarines en rozemarijn

Volgende Food & Yoga Workshop: woensdag 26 oktober

Meld je nu aan Mail Lidia@soleluna.nl  of bel 06-12727970