pretty-woman-882814_1280

Ga je mee op verdiepingsreis in jezelf en in je eetpatroon?
Kleurrijke ingrediënten zenden prikkels naar al je zintuigen om gekozen te worden en je lichaam weet precies welke nutriënten je nodig hebt met dit weer.
Je hart, voeten en huid, die onder de zon en in de hitte extra aandacht nodig hebben, willen samen met jou een prachtige zomer vieren. Dat zal ook gebeuren met onze tips en hints.

Tip nr.1: Enjoy eating summer colours together!
We zijn deel van de natuur en zoals alle dieren zijn we geprogrammeerd om ons overtollige vet en vacht te verliezen als het warmer wordt.
De typische zomerse ingrediënten zijn niet voor niks caloriearm, vochtrijk en rijk aan kleurige antioxidanten die ons tegen de zon beschermen. Het mooie weer helpt ons om meer in de buitenlucht sportief bezig te zijn en wellicht zal je in de volgende tijden, expres of niet, iets afvallen. Dat is ook wat je lichaam wilt, niet voor de bikini test, maar om beter te kunnen functioneren. Pak je kans als dat ook je bedoeling was, want het zal nu makkelijker en op een natuurlijkere wijze gaan.

…Gebeurt het je toch dat je in de gezellige vakantiesfeer zwaarder wordt of dat je je niet fit voelt? Neem het jezelf niet kwalijk: je hebt maanden volgens je agenda geleefd en gegeten en het overstappen naar je instinctieve levenspatroon heeft tijd nodig.

Tip nr.2: “ik keer terug naar mijn instinct!”
Zet dat ook in je agenda aan het begin van je vakantie, maar doe vervolgens je agenda en horloge een paar weken weg, begin je dag met een zonnegroet routine en kijk wat dat me je doet.
Je hebt nu eindelijk de tijd om in jezelf op verdiepingsreis te gaan: een mindful trip in je levens- en eetpatroon!

 

Behalve een paar zomerse recepten op mijn blog 😉 en de 2 tips hierboven deel ik met jou ook graag de vragen die bij de eerste etappes van jouw reis zeker handig kunnen zijn:

 

Kies jij altijd het eten dat je echt graag wilt? 

food choices small

 

Neem altijd een pauze en vraag jezelf “wat wil ik echt?” Pas daarna kies je met je hele lichaam. Zorg dat je niet alleen met je mond, ogen, neus of je emoties je bewuste beslissing neemt. En laat je vriend of vriendin niet voor je beslissen!

 

 

 

Geniet je bij het idee van een gerecht of eet je mindfully en geniet je er echt diep van? 

chef dettaglio

 

Waardeer met je ogen alle kleuren van je gerecht; laat je neus de aroma’s onderzoeken; proef de smaaknuances door elke hap met de verschillende delen van tong te voelen; neem de textuur van de ingrediënten waar onder je tanden; volg je eerste hap tot in je slokdarm voordat je dankbaar en voldaan de energie van het eten in je opneemt.

 

 

Gun jij ook je lichaam plezier in het buitenland? 

party-1206687_1280
Neem niet te veel op je bord bij het vreemde land buffet met het idee dat je al dat nieuws wilt proeven. Het buffet blijft voorlopig daar! Laat je nu inspireren en wellicht kun je veel van die ingrediënten ook in Nederland terugvinden. Dit vakantieland loopt ook niet weg en met een te volle maag zijn de smaken en nasmaken nooit de ware.

 

 

Samen koken, ontspannen en opladen in Lidia’s villa in Toscane?  

Met kleine groepen van max 6 mensen die wel een kamer met elkaar willen delen neem ik jullie mee op lange weekends naar mijn paradijs!

 

Meer info? Mail Lidia@soleluna.nl  of bel 06-12727970