Bieten Carpaccio met roze eieren:  500g rode bieten – 100g ricotta kaas – 100g  pecorino romano kaas – 50g hazelnoten – 4 gepelde hardgekookte eieren of 8 kwarteleieren – 1 sinaasappel – ½ citroen – 1tl kappertjes – 1el gehakte peterselie –  1 bakje alfalfa – 2 el EVO- kurkuma – zout –peper.

-verschoonb20nature_animals_birds066 de rauwe rode bieten zonder ze te pellen en kook er 1 apart voor de marinade van de eieren.

-snij de rauwe bieten in dunne plakjes, verspreid ze op een schaal met wat zout en besprenkel ze met het sap van ½ sinaasappel.

– bedekt ze met foli
e en laat ze 30’ marineren.

– pureer de gekookte rode biet met circa 70ml water en laat de eieren 1 uur lang in marineren.

– meng in een schotel ricotta, pecorino, peterselie, kurkuma en peper en laat dit mengsel ook tot smaak komen in de koelkast.

– mix met de staafmixer kappertjes, EVO, citroensap en de schil van ½ sinaasappel om er een dressing van te maken.

– hak de hazelnoten fijn.

– maak met 2 theelepels kleine balletjes van je kaasmengsel die je vervolgens in de hazelnoten laat rollen.

-giet het vocht uit de schaal van de rode bieten en plaats de kaasballetjes op de dunne plakjes.

– halveer de eieren en doe deze ook op je schaal.

– besprenkel de rode bieten carpaccio met de sinaasappel dressing en versier met alfalfa.

Wist je dat kwarteleieren…
In vergelijking met kipeieren 6 keer zoveel vit B1 en 15 keer zoveel vitB2 bevatten? Dan ook 5 keer zoveel fosfor, ijzer en kalium. Zal dat niet een hint van moeder natuur zijn? Hoe vaak zijn de meest waardevolle dingen verstopt in de kleinste…