Zafferanoshutterstock_102224899In risotto, soep, vegan, vis of kip gerechten….Wat is die saffraan lekker!

Saffraan Yoghurt: 1kg volle yoghurt (Turks of Grieks) – 0,5 gr saffraan – 1 espresso kopje honing of kokosbloesemsuiker (of meer naar smaak) -1el kaneel – 2tl amandelolie (variaties: jasmijn, citroen, sinaasappel, roos en…luister goed naar je kruidenkast en vind je eigen variatie).
Met zachte  bewegingen meng je alle ingrediënten en zorg je dat de romige structuur van de yoghurt intact blijft. Laat het geheel van 1 tot liefst 24h in de koelkast rusten en meng af en toe tot het eindresultaat homogeen en zachtgeel van kleur is geworden.

0.5g Saffraan = 300g rode paprika!?!  Hoezo?

Wist je dat saffraan erg rijk aan vit.B1 en B2 is en een zeer hoog antioxidantengehalte heeft?
Saffraan is zo krachtig dat als wij een potje van 0,5g nemen, dit gelijk staat aan bijvoorbeeld 200g spinazie of 300g rode paprika! Met een gerecht rijk aan saffraan zoals de yoghurt dessert kunnen wij zelfs 25% van de gifstoffen die wij dagelijks binnen krijgen zuiveren en 100% zeker een plezierig moment beleven!

De saffraan taal…

Toen ik nog een meisje van 6 of 7 was, verbleef ik tijdens de schoolvakanties bij oma Lidia tussen de bergen van Abruzzo.
Daar, hand in hand met “nonna Lidia”, begon ik te reizen in de wereld van de helende kruiden.

Soms gingen we met vrienden uit het dorpje de gekleurde velden in om de meeldraadjes van prachtige paarse bloemen te plukken: SAFFRAAN!
Mijn oma was een fee en in haar keuken kon zij echt toveren:
“Alle planten, vruchten, kruiden en bloemen hebben magische krachten…en ze kunnen met je praten! Hoor je ze?”
Een paar jaren terug tijdens een reis in India kreeg ik de mogelijkheid om wat te gaan koken samen met een lieve oude dame
Ze kon geen Engels spreken, maar wel de taal van de saffraan draadjes verstaan die ik van mijn oma had geleerd.